Keuzesessieronde 1

 

Sessieronde 1     Sessieronde 2    

 

1.1

Big Room planning: agile personeelsplanning en recruitment

 

 

Strategische personeelsplanning, waarbij je lange termijn plannen maakt voor hoe je personeelsbestand zou moeten veranderen gaat nog teveel uit van voorspelbaarheid en wordt vaak in isolatie gemaakt door HR. 

In plaats daarvan kun je Big Room Planning bijeenkomsten houden. Daarbij delen alle teams eens in de 4 maanden hun kwantitatieve en kwalitatieve behoeften aan nieuwe teamleden. En daarmee gaan ze concreet aan de slag. Dankzij Big Room planning is het werven van nieuwe mensen een opgave van iedereen geworden. Iedereen in de organisatie gaat zich verantwoordelijk voelen voor het aantrekken van het juiste talent. Hoe werkt dit en wat levert het op?

Gidion Peters, Founder, Agile Coach bij Scrum Company

1.2

Agile werken op de HR afdeling

Steeds meer organisaties transformeren naar een agile (wendbare) organisatie om klanten te kunnen verrassen en sneller in te spelen op verandering. Dit vraagt niet alleen wat van de plek van HR binnen de organisatie, maar nodigt ook uit om als HR afdeling zelf meer wendbaar te werken. Hoe krijg je dit voor elkaar en wat houdt het in?

Mikel Vink, Agile coach bij Scrum Company
 

1.3

Agile reviews en learning & development

 

 

Met de transformatie naar een agile organisatie gaan ook traditionele HR instrumenten op de schop. De oude manier van beoordelen bijv. past niet bij de agile organisatie. Waar moet je aan denken, hoe richt je het in en waar begin je. In deze sessie komt de agile review aan bod. Een belangrijk onderdeel hierbij is de continue ‘feed forward’, wat bijdraagt aan de lerende organisatie.

Judith Blom, senior Consultant Capgemini Invent

1.4

Agile leiderschap en agile teams

 

 

Hoewel experimenteren met agile vaak begint op de werkvloer moet de support en het goede voorbeeld voor een volwaardige agile transformatie van het leiderschap komen. Waar moeten succesvolle agile leiders aan voldoen, welke rol spelen zij in/voor de agile teams en hoe geef je dit als HR vorm?

Ellen Veenema, senior Consultant Capgemini Invent